JADUAL BERITA REUTERS Pukul 6 pagi GMT / 1 pagi ET

JADUAL BERITA REUTERS Pukul 6 pagi GMT / 1 pagi ETPresiden A.S. Donald Trump telah mengatakan bahawa dia akan gembira selagi Korea Utara tetap berhenti pada ujian senjata, dan dia tidak terburu-buru untuk membuat perjanjian nuklear dengan pemimpinnya, Kim Jong Un, ketika mereka mengadakan pertemuan puncak kedua minggu ini.


JAPAN-OKINAWA / Jepun untuk terus maju dengan penempatan semula pangkalan A.S. walaupun keputusan referendum Okinawa

TOKYO (Reuters) - Sebilangan besar pemilih dalam referendum di Okinawa menentang rancangan untuk memindahkan pangkalan tentera A.S. di pulau selatan Jepun itu, tetapi pemerintah pusat pada hari Isnin mengatakan ia bermaksud untuk meneruskan rancangan pembinaannya. A.S.



TEXAS-CRASH / Dua mayat ditemui selepas pesawat kargo Amazon terhempas di teluk Texas

(Reuters) - Dua mayat telah ditemui dari bangkai pesawat kargo Amazon Prime Air yang tersembunyi di teluk di luar Houston pada hari Sabtu, dan pencarian sedang dilakukan untuk mangsa ketiga, kata pihak berkuasa. IMIGRASI-Jari-Jari /


Tempat perdagangan: Pendatang tanpa izin ditangkap setelah meminta pembebasan anak lelaki yang ditahan (Reuters) - Ejen imigresen AS yang menahan Armando di luar kediamannya di Ohio pada musim gugur lalu tidak mempunyai masalah untuk mencarinya: Dia telah memberikan alamat dan cap jari minggu sebelumnya dalam usaha mendapatkan anak lelakinya yang berusia 15 tahun di luar jagaan kerajaan.

CAESAR PERNIAGAAN-ICAHN /


Caesars dalam perbincangan dengan Icahn mengenai CEO baru sebagai sebahagian penyelesaian: sumber (Reuters) - Pengendali kasino AS Caesars Entertainment Corp sedang dalam perbincangan untuk menawarkan peranan Carl Icahn dalam memilih CEO barunya sebagai sebahagian daripada perjanjian yang juga akan memberi pelabur jutawan itu kerusi dewan, kata orang yang mengetahui perkara itu pada hari Ahad.

BAYER-GLYPHOSATE-LAWSUIT / Bayer menghadapi perbicaraan kedua berhubung risiko barah Roundup


(Reuters) - Bayer AG akan menghadapi juri A.S. kedua atas tuduhan bahawa Roundup pembunuh rumpai berasaskan glyphosate yang popular menyebabkan barah, enam bulan selepas harga saham syarikat itu meningkat dengan keputusan $ 289 juta di mahkamah negeri California. HIBURAN

ANUGERAH-OSCARS / 'Buku Hijau' mencuri gambar terbaik Oscar, Colman dan Malek adalah pelakon terbaik

LOS ANGELES (Reuters) - Filem perjalanan hijau 'Buku Hijau' memenangkan gambar terbaik di Oscar pada hari Ahad, sementara Alfonso Cuaron dari Mexico dipilih sebagai pengarah terbaik untuk filem sentimentalnya 'Roma.' ANUGERAH-OSCARS-MERAH-KARPET /

Emas merah, merah jambu dan Oscar berpusing di karpet merah tulle down (Reuters) - Ruffles merah, tulle merah jambu, dan juga gaun emas yang diilhamkan oleh Oscar sendiri mengatasi karpet merah Anugerah Akademi pada hari Ahad, ketika Hollywood glitterati memamerkan kemasan mereka semasa pawagam glam-festival terbesar.


BOLA KERJA SUKAN-NBA-LAL-LEBRON-JAMES /

James mengkritik rasa mendesak Lakers LeBron James telah mengakui bahawa dia tahu rakan sepasukannya akan memiliki keluk pembelajaran ketika dia bergabung dengan Los Angeles Lakers di agensi bebas musim lepas.

GOLF-MEXICOCITY / Johnson merangkul gelaran ke-20 dengan kemenangan Mexico yang melarikan diri

(Reuters) - Dustin Johnson mengumpulkan kemenangan Jelajah PGA ke-20 dalam beberapa gaya pada hari Ahad ketika dia melarikan diri dengan Kejuaraan WGC-Mexico dengan lima pukulan untuk naik ke tangga kedua di dunia. MENDAPAT

HAK / MEDIA POLITIK / PERNIAGAAN ANTARABANGSA (TV)

Setiausaha Jeneral PBB dan ketua hak asasi manusia berbicara mengenai kebebasan pers, Setiausaha Jeneral PBB Antonio Guterres membuat ucapan pembukaan pada acara panel mengenai keganasan terhadap wartawan.

25 Feb 18:00 ET, 23:00 GMT EU-ARABS / (PIX) (TV)

Sidang kemuncak kedua dua hari antara liga Arab dan Kesatuan Eropah Sidang kemuncak pertama antara Negara-negara Anggota EU dan Liga Arab diadakan. Para pemimpin negara Eropah dan Arab diharapkan dapat membincangkan migrasi dan isu-isu lain, yang akan dihoskan oleh Mesir.

25 Feb 07:30 ET, 12:30 GMT MYANMAR-POLITIK /

Parti politik yang disokong tentera mengadakan sidang akhbar di Myanmar The Solidarity and Development Party, sebuah parti yang disokong oleh tentera, mengadakan sidang akhbar di Yangon untuk membincangkan peristiwa baru-baru ini. Parti itu berpotensi membincangkan pertempuran terbaru antara tentera dan Tentera Arakan dan menangani khabar angin bahawa mereka bekerjasama dengan tentera mengenai pindaan perlembagaan.

25 Feb 08:00 ET, 13:00 GMT VENEZUELA-POLITIK / LIMAGROUP (PIX) (TV)

Lima Group mengadakan pertemuan di Colombia mengenai krisis Venezuela Kolombia akan menjadi tuan rumah pertemuan para menteri luar negeri yang membentuk apa yang disebut Negara-negara Lima Kumpulan untuk mencari solusi untuk krisis di Venezuela. Naib presiden A.S. Mike Pence dan Guaido Venezuela akan hadir.

25 Feb 13:00 ET, 18:00 GMT AUSTRIA-POLITIK / (PIX)

Menteri Dalam Negeri Austria mengadakan sidang akhbar mengenai suaka Menteri Dalam Negeri kanan Austria Herbert Kickl mengadakan sidang akhbar mengenai suaka.

25 Feb 10:00 ET, 15:00 GMT KRIM / UNDANG-UNDANG / KEADILAN

BAYER-GLYPHOSATE / UNDANG-UNDANG (PIX) Bayer menghadapi perbicaraan kedua atas risiko barah Roundup yang dituduh Bayer AG akan menghadapi juri AS kedua atas tuduhan bahawa Roundup pembunuh gulma berasaskan glyphosate yang popular menyebabkan barah, enam bulan selepas harga saham syarikat itu meningkat dengan keputusan $ 289 juta di mahkamah negeri California.

25 Feb 16:30 ET, 21:30 GMT ORANG-RKELLY /

R. Kelly dijadwalkan kembali ke mahkamah pada hari Isnin atas tuduhan serangan seksual Bintang R&B pemenang Grammy, R. Kelly dijadwalkan muncul lagi di mahkamah Chicago pada hari Isnin di mana seorang hakim kemungkinan akan ditugaskan ke perbicaraannya atas tuduhan bahawa dia menyerang tiga remaja perempuan secara seksual. dan seorang wanita, kata jurucakap sheriff.

25 Feb 15:00 ET, 20:00 GMT PERNIAGAAN / EKONOMI

ZIMBABWE-MATA WANG / Bank Zimbabwe mula memperdagangkan mata wang baru ketika gigitan tunai

Banyak bank Zimbabwe akan mula memperdagangkan mata wang RTGS baru di negara itu, yang dilancarkan pemerintah dalam usaha untuk membalikkan kekurangan tunai kronik yang telah merosakkan ekonomi dan menjatuhkan jutaan orang ke dalam kemiskinan. 25 Feb 07:00 ET, 12:00 GMT

TELECOMS-MOBILEWORLD / GADGETS (PIX) (TV) Mobile World Congress berlangsung di Barcelona

Lawatan melalui Mobile World Congress tahunan untuk menemui alat dan peranti paling popular tahun ini. 25 Feb 18:00 ET, 23:00 GMT

USA-FED / CLARIDA-JOBS Clarida Fed bercakap dengan pemimpin masyarakat di Dallas

Naib Ketua Rizab Persekutuan, Richard Clarida bercakap dalam satu majlis dengan pemimpin masyarakat di Dallas Selatan, dalam perbincangan yang disederhanakan oleh Presiden Dallas Fed, Robert Kaplan. 25 Feb 16:00 ET, 21:00 GMT

SENI / BUDAYA / FASHION HIBURAN-MILAN / MOURA (PIX) (TV)

Alexandra Moura mempersembahkan kreasi di Milan Fashion Week Designer Alexandra Moura melancarkan kreasi pakaian wanita musim luruh / musim sejuk 2019 di Milan.

25 Feb 12:00 ET, 17:00 GMT AWARDS-OSCARS / NETFLIX (PIX)

Netflix, studio filem Oscar scorecard Bagaimana Netflix berupaya memenangi pemenang Oscar gambar terbaik pertama perkhidmatan streaming.

24 Feb 06:00 ET, 11:00 GMT

(Kisah ini belum diedit oleh kakitangan Everysecondcounts-themovie dan dihasilkan secara automatik dari umpan sindiket.)